curs alpinism

Atelier de alpinism pentru începători în Munții Bucegi: O experiență complexă între teorie și practică pe zăpadă.

Într-o lume în care muntele devine atât sursă de inspirație, cât și provocare, un nou grup de pasionați de alpinism își încep călătoria către crestele Carpaților și către experiențe inedite care le vor defini propria ascensiune în viață.

În luna februarie, un grup de persoane responsabile și dornice de progres a participat la un atelier de alpinism pentru începători, desfășurat în inima Munților Bucegi, punând accentul pe autonomia în organizarea și abordarea turelor de iarnă din Munții Carpați.

În deschidere, participanții au fost învățați în cadrul prezentărilor teoretice despre istoria alpinismului, echipamentul esențial și organizarea unei ture într-un mod responsabil, defensiv. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată identificării, evaluării și gestionării riscurilor, subliniind importanța pregătirii adecvate înainte de a se aventura în terenul montan, dar și comportamentul din teren.

Cursul a evoluat către partea practică, concentrându-se pe tehnica de deplasare pe zăpadă, esențială pentru ascensiunile viitoare. Astfel, participanții au dobândit cunoștințe despre deplasarea în teren cu gheață și zăpadă, utilizând cu încredere colțari și pioletul, stăpânind nodurile uzuale și manevrele de coardă necesare.

S-a acordat o atenție deosebită asigurării pasajelor expuse, încurajându-i pe participanți să înțeleagă și să aplice în mod practic tehnicile de alpinism într-un mod sigur și responsabil.

Dat fiind faptul că alpinismul aduce adesea riscul avalanșelor, atelierul a inclus și o secțiune dedicată teoriei zăpezii (snow lab) și salvării din avalanșe.

În concluzie, acest atelier de alpinism pentru începători s-a dovedit a fi un program cuprinzător și bine organizat, fundamentat în priorități precum siguranța și gestionarea riscurilor pe traseele tehnice. Participanții au fost încurajați să exploreze cu încredere trasee de alpinism clasice, transformând fiecare ascensiune într-un progres personal și bucurându-se de experiența montană în deplină siguranță.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din experiența noastră accesează albumul foto Atelier alpinism 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *