Termeni si conditii

  1. Informațiile postate pe site

Materialele și informațiile publicate pe platforma online pot fi folosite de către oricine dorește să se documenteze în legătură cu activitatea montană, dar și de cei care doresc să urmărească activitatea echipei Mountain.xp. În același timp, informațiile publicate au un caracter informativ și motivațional, ele nu înlocuiesc experiența montană care se obține de-a lungul anilor petrecuți pe munte, precum și în urma parcurgerii unor modulelor de pregătire teoretică și practică pe fiecare disciplină a muntelui.

Materialele și informațiile publicate pe platforma online aparțin autorului site-ului și este strict intrezisă folosirea acestora prin copiere și republicare. Totuși, autorul blogului permite refolosirea materialelor și informațiilor existente cu menționarea sursei de proveniență, respectiv a site-ului

  1. Rezervarea turelor ghidate/ participarea la ateliere/ workshopuri:

Art. 1 – Activitățile organizate sub denumirea comercială „Mountain.xp” sunt gestionate de Dan Colniceanu, un ghid montan autorizat și membru al (SGLM). Dar pot fi implicați și alți ghizi montani/lideri montani acreditați cu care se colaborează

Art. 2 – Un „client” este orice persoană care plătește pentru servicii de asistență turistică și participă la activități montane, indiferent de tipul acestora sau durata lor.

Art. 3 – Un „ghid” este o persoană calificată (ghid montan) care furnizează asistență turistică.

Art. 4 – Un „atelier” reprezintă un curs de pregătire și instruire în teren montan pentru activități precum schi de tură, schi off-piste, cățărare pe stâncă, alpinism și carpatism.

Art. 5 – Activitățile montane, cum ar fi drumeția montană, cățărarea pe stâncă, schiul pe pârtie și în afara pârtiei, prezintă riscuri semnificative de accidentare sau chiar deces, indiferent de măsurile de siguranță luate de organizatori. Participanții la cursuri trebuie să-și asume aceste riscuri specifice care nu pot fi eliminate de către organizatori.

Art. 6 – Activitățile Mountain.xp implică riscuri, cum ar fi terenuri montane periculoase, căderi în gol, avalanșe, obiecte naturale care pot cădea, condiții meteorologice severe, animale sălbatice și posibilitatea de a vă rătăci.

Art. 7 – Organizatorul își rezervă dreptul de a anula un atelier de pregătire în cazul în care nu se adună numărul minim de participanți, cu restituirea integrală a sumei plătite.

Art. 8 – Pentru a participa la activitățile montane, toți participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data înscrierii.

Art. 9 – Un minor poate participa la un curs de pregătire montană doar cu acordul scris al unui părinte sau tutore legal.

Art. 10 – Pentru a se înscrie și a rezerva un loc la activitatea montană, toate persoanele trebuie să completeze un formular de înscriere și să plătească un avans.

Art. 11 – Avansul plătit pentru rezervarea unui loc nu se restituie și nu este transferabil în alt curs în cazul neparticipării.

Art. 12 – Dacă o persoană nu îndeplinește condițiile de participare, poate fi exclusă din activitate fără restituirea avansului.

Art. 13. Participanții la activitățile Mountain.xp sunt obligați să informeze ghidul montan despre afecțiunile de care suferă fără a ascunde nici un aspect ce ar pune siguranța participanților la tură în pericol.

Art. 14. Clienții își rezervă locul la activitatea montană înțelegând că responsabilitatea finală în ceea ce privește luarea deciziilor, în numele grupului și a siguranței membrilor acestuia, îi aparține ghidului. În situația în care acesta va considera că nivelul pregătirii fizice, starea de sănătate, condițiile meteorologice, comportamentul necorespunzător al unui client pot pune în pericol siguranța celorlalți membrii ai echipei, ghidul are autoritatea de a-l exclude, în orice moment, și de a nu-i mai permite continuarea participării. În această situație, clientul exclus nu are dreptul la nici un fel de compensații sau rambursare a banilor.

Art. 15 – În caz de vreme nefavorabilă, programul activităților poate fi modificat cu acordul participanților.

Art. 16 – Organizatorul poate anula activitatea programată din orice motiv, returnând suma plătită deja ca avans.

Art. 17 – Anularea participării la activitate nu duce la restituirea avansului.

Art. 18 – Participanții sunt obligați să urmeze ghidul pe parcursul activităților montane.

Art. 19 – Alcoolul nu este permis în timpul activităților montane.

Art. 20 – Activitatea trebuie să fie în armonie cu natura și regulamentele locale, nu sunt permise abaterile pe această temă.

Art. 21- Programul activităților în cadrul atelierelor de pregătire include activități practice și activități teoretice.

Art. 22 – Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru pierderea, distrugerea proprietății, pagubele materiale sau rănirile personale cauzate de nepregătirea fizică, forțele naturii, alcool, defecte ale echipamentului sau acces limitat la asistență medicală.

Art. 23 – Participantul la activitate este responsabil pentru bunurile distruse pe tot parcursul activităților.

Art. 24 – Toți participanții la activitățile Mountain.xp trebuie să semneze o „Declarație de asumare a răspunderii” la începutul activității, altfel nu li se va permite participarea și suma plătită va fi restituită.

Art. 25- Prin înscrierea la activitățile Mountain.xp, cursanții acordă permisiunea implicită de a utiliza fotografiile și imaginile video realizate în scopuri de promovare și publicitate, fără remunerare.

 

  1. Condițiile meteorologice

Activitățile se desfășoară în mediul montan, în acest context efectele condițiilor meteorologice pot pune probleme în desfășurarea normală a activităților, chiar și pe timpul verii. Acestea pot împiedica atingerea obiectivelor stabilite. Ținând cont că siguranța participanților este cea mai importantă, pot exista situații în care să nu putem finaliza activitatea ca urmare a manifestării fenomenelor meteo nefavorabile.

  1. Situația medicală:

Este important să declarați în momentul rezervării participării la eveniment dacă aveți afecțiuni medicale care ar putea influența participarea dumneavoastră sau ar crea o stare de disconfort celorlalți participanți.

  1. Anularea serviciilor

Dacă un client decide să își anuleze participarea la eveniment, penalitățile datorate vor fi de:

  1. a) 50% din costul total al serviciilor, dacă anularea este făcută cu 2-5 zile lucrătoare înaintea începerii activității;
  2. b) 100% din costul total al serviciilor, dacă anularea este făcută în ultima zi lucrătoare înaintea începerii activității;