Image Alt
  /  Despre mine
Bine ai venit in

PROIECTUL #ROPELIFE

Salutare,

După cum îți spuneam în anul 2017 am urmat cursurile de calificare profesională agent de turism- ghid și specializarea ghid montan. Tot în acest an am obținut și atestatul de ghid montan, serie legitimație 5910 din 14.11.2017. Astfel, am devenit ghid montan cu acte în regulă și am făcut și următorul pas, acela de a obține o formă legală prin a îmi putea exercita profesia de ghid montan.

Până în prezent am desfășurat următoarele activități:

 • am organizat ture montane pentru prieteni
 • am organizat ascensiuni internaționale
 • am organizat tabere de pregătire în domeniul alpinismului
 • am predat noțiuni de bază despre primul ajutor pe munte
 • am inițiat persoane în cățărarea pe stâncă
 • am conceput programe de antrenament  pentru ascensiuni montane de altitudine

Astfel, am evoluat pe tărâmul montan și am decis să îmi pun experiența la „bătaie”; prin a mă implica în mod activ în creșterea culturii montane, în protejarea naturii și în dezvoltarea siguranței pe munte.De asemenea, am decis să mă folosesc de experiența dobândită în decursul anilor petrecuți pe munte pentru a scoate oamenii din zona de confort în vederea lărgirii orizonturilor mentale și obținerea unor performanțe sportive.

Consider că muntele este un loc foarte bun pentru a te regăsi și pentru a te recalibra pentru ca viața de zi cu zi să fie mai bună.
Din ce am observat, în ultima perioadă numărul persoanelor care accesează terenul montan a crescut semnificativ. În același timp, o parte dintre aceștia merg responsabil pe munte fără a ține cont de anumite principii de bază, alții nu accesează informațiile folositoare care i-ar ajuta într-o situație de urgență, iar o parte din persoanele care merg pe mâna unui ghid montan nu folosesc anumite criterii esențiale în procesul de selecție a persoanelor calificate în această meserie și se expun inutil ajungând în situația să își riște viața în neștiință de cauză.

Din proprie experiență știu că până la stăpânirea aspectelor ce țin de accesul în teren montan e un drum lung în care trebuie depus efort continuu pentru studiu și practică. De acea, indiferent dacă mergeți pe mâna unui ghid montan sau mergeți pe cont propriu, faceți în așa fel încât să luați cele mai bune decizii în cunoștință de cauză. Este responsabilitatea dumneavoastră să vă informați.
#staysafe 

Calificări

În decursul ultimilor ani am reușit să mă pun la punct cu toate aspectele legislative. E datoria ta să te informezi atunci când alegi serviciile unui ghid montan.
În continuare îți povestesc câte ceva despre mine.

Domeniul montan

 • competențe legale de conducere a activităților montane și asigurarea securității grupului- atestat ghid de turism nr 5910 din 14.11.2017 emis de Ministerul Turismului;
 • competențe profesionale pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență, aplicarea normelor de protecție a mediului, asigurarea calității activității, pregătire formării practice și realizarea activităților de formare;
 •  competențe legale de coordonare a activităților turistice-agent de turism ghid;
 • curs de pregătire în acordarea primului ajutor de bază, de cunoaștere a tehnicilor de descarcerare și a principiilor de organizare și desfășurare a activităților echipajelor de prim ajutor calificat-SMURD;
 • abilități practice de salvare din coardă -Curs de pregătire în Ig, Slovenia;
 • curs formare monitor de ski acreditat ANSSR.
 • De asemenea sunt tehnician de lucru la înălțime și salvator cu ajutor corzilor în mediul urban.

Preocupare permanentă pentru îmbunătățirea activității profesionale:
În cursul anului 2019 am devenit membru aspirant al SGLM ( Societatea Ghizilor și Liderilor montani din România)- societate recunoscută pe plan național și internațional.
Servicii asigurate conform legislației în vigoare Înregistrat la registrul comerțului ca PFA. Nr. de ordine în registrul comerțului: F39/177/11.04.2019

Despre proiectul ROPE LIFE

Proiectul RopeLife este proiectul meu de suflet care mă definește cel mai mult ca și om. Pasiunea pentru corzi îmi oferă combustibil suficient să evoluez constant. În ultimii ani am devenit din ce în ce mai conștient de siguranța pe munte și am decis ca o parte din activitatea pe care o desfășor să fie destinată activității de pregătire temeinică și de salvare din diferite situații critice. Proiectul RopeLife unește două mari pasiuni ale mele, respectiv activitățile outdoor și activitatea de salvare de la înălțime. Îmbinând utilul cu plăcutul și creându-mi un mod de viață autentic o mare parte din timpul liber îl dedic pentru activități outdoor precum ture alpine, cățărarea pe stâncă, ascensiuni montane, dar și indoor antrenamente în poligonul de pregătire, studiu și diverse teste.

Despre proiectul MOUNTAIN EXPERIENCES IN BRAȘOV

În anul 2018 împreună cu prietenul meu Ionuț Știrbu am pornit un proiect de promovarea a mediului montan. Astfel, în cadrul proiectului desfășurăm o serie de activități, precum cățărarea, alpinismul, schiul de tură, drumeția alpină, ascensiuni internaționale, alergarea montană, supraviețuirea, navigația montană. Scopul principal este să ne lărgim orizontul și să oferim un exemplu celorlalți. Activitatea poate fi urmărită pe pagina de Facebook/Instagram unde postăm săptămânal activitățile pe care le desfășurăm în mediul montan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.