Curs alpinism

Atelier de alpinism în Munții Bucegi pentru începători

În luna aprilie a avut loc un atelier de alpinism pentru începători în Munții Bucegi, cu accent pe tehnica de deplasare pe ghețar. Acesta a avut ca scop pregătirea aventurierilor pentru urcarea pe un munte de peste 5000m, respectiv Kazbek. Cursul a fost structurat astfel încât să cuprindă atât prezentări teoretice, cât și îndrumări practice pentru cele mai importante aspecte ale alpinismului.

În prima parte a cursului s-a pus accentul pe prezentarea teoretică a istoriei alpinismului, echipamentului specific și organizarea unei ture astfel încât riscurile să fie corect identificate, evaluate și gestionate. De asemenea, s-a insistat pe importanța siguranței, pentru a asigura că toți participanții înțeleg că alpinismul este o activitate riscantă și trebuie să fie pregătiți adecvat înainte de a se aventura în teren.

Continuarea cursului s-a concentrat pe tehnica de deplasare pe ghețar, pentru a pregăti aventurierii pentru ascensiunile lor viitoare pe munți înalți. Cursanții au învățat despre deplasarea în teren cu gheață și zăpadă, utilizând colțarii și pioletul, nodurile uzuale și manevrele de coardă necesare în acest caz. S-a acordat o atenție deosebită asigurării siguranței, astfel încât toți participanții să înțeleagă și să practice tehnicile de alpinism în siguranță.

Fiindcă alpinismul te poartă adesea în teren cu risc de avalanșă, s-a alocat timp pentru teoria zăpezii și salvarea din avalanșe. S-a explicat importanța înțelegerii comportamentului zăpezii și a gestionării riscurilor asociate cu avalanșele, astfel încât participanții să poată face față oricăror situații neplăcute.

În general, acest atelier de alpinism pentru începători a fost un program cuprinzător și bine organizat, care a pus accentul pe siguranță și gestionarea riscurilor în alpinism. Participanții au fost încurajați să exploreze cu încredere tehnica alpinismului, pentru a ajunge la vârfurile cele mai înalte și să se bucure de aventura montană în siguranță.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din turele noastre accesează albumul foto Curs alpinism-traversare ghetar.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #mountain.xp sunt rugate să ne contacteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *