Albișoara Strungii

Recent am revenit în abruptul Caraimanului unde am urcat în condiții de iarnă Albișoara Strungii (grad alpin PD+, II, M2, 350m).

Într-o dimineață cu vreme foarte frumoasă, specifică începuturilor zilelor de primăvară alpină am urcat împreună cu mai mulți alpiniști în poiana La Verdeață din Valea Albă, loc în care echipele s-au împrăștiat ca furnicile în tot peretele Albișoarelor.

După o scurtă traversare pe la baza Albișoarei Turnurilor am început ascensiunea pe firul îngust și abrupt al Albișoarei Strungii care privit din poteca care duce spre Valea Albă pare vertical și greu accesibil.

Săritorile s-au prezentat în condiții bune, fiind acoperite cu zăpadă bine consolidată, astfel cățărarea pasajelor expuse nu ne-a supus unor dificultăți tehnice mari, dar pe prima jumătate a ascensiunii am utilizat coarda în regim short-pitching cu diverse tipuri de asigurări la punct fix.

După o scurtă pauză în Strunga Marelui V am traversat pe brâul stâncos către Albișoara Turnurilor. Apoi, ajunși în șaua Turnurilor, am făcut binemeritata pauză de hidratare în fața unei priveliști deosebite asupra abruptului nord-estic al Caraimanului, moment în care marea de nori ce se abătuse peste masiv s-a împrăștiat spectaculos în toate direcțiile.

A fost o tură de alpinism solicitantă, dar și fermecătoare, în care antrenamentul nostru intens a fost răsplătit din plin de peisajele alpine.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din turele noastre accesează albumul foto Albișoara Stungii.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *