Experiențe în alpii maritimi

Câteva zile petrecute în Parcul Național Mercantour ne-au făcut să uităm de Alpii mari. Astfel, am descoperit un loc sălbatic cu peisaje foarte variate și spre surprinderea noastră foarte frumoase și spectaculoase în apropierea Coastei de Azur.

Lacul Allos ne-a atras încă de cum l-am zărit și ne-a ținut aproape de el pentru o noapte pe care am petrecut-o la bivuac. Astfel, am admirat cel mai mare lac natural de înălțime din Alpi de dimineața până seara, fără a ne plictisi o clipă. Lacul atrage privirile aproape din toate direcțiile de la înălțimi de peste 2500m. Ne-am bucurat și de o cafea bună la refugiul situat pe malul lacului.

Ascensiunea pe vârful Pelat a fost ușoară, dar priveliștea de pe vârf este comparabilă cu priveliștea pe care o oferă vârfurile mari din Alpi, astfel încât uiți că ești doar la 3051m și ai impresia că ai escaladat un munte tehnic și dificil. Pe vârf pot sta doar câteva persoane în același timp și este foarte abrupt oferindu-ți senzația unei ascensiuni serioase.

Vremea ne-a surprins cu schimbări rapide de variabile, astfel încât după ce nasul a început să sufere din cauza radiație solare, grindina ne-a grăbit pasul pe coborâre.

Drumurile din Alpi, ca de obicei, ne-au oferit senzații tari la condus și șoferii s-au dovedit a fi foarte politicoși și răbdători chiar dacă sub capotă aveau sute de cai putere. Am fost surprinși plăcut și de ibecșii care sunt foarte prietenoși și curioși astfel încât te lasă chiar să faci fotografii cu ei. Experiența în Alpi a fost foarte frumoasă și diferită de cum cunoșteam noi acești munți. Ne-a oferit o perspectivă nouă asupra munților și ne-a trezit și mai mult curiozitatea astfel încât deja plănuim și alte experiențe.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din tura noastră accesează albumul foto Parc National du Mercantour.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *