Urcare pe Albisoara Crucii

Ascensiune pe Albișoara Crucii

După ce în urmă cu 2 săptămâni am parcurs Creasta Picăturii cu urcare pe Albișoara Turnurilor am decis să ne bucurăm din nou de stratul consistent de zăpadă pe care îl regăseam pe văile din abruptul Caraimanului și am efectuat o ascensiune foarte frumoasă pe Albișoara Crucii.

Cum în noaptea precedentă turei temperaturile au fost negative, în partea inferioară a văii stratul de zăpadă de la suprafață s-a prezentat foarte bine și ne-a ajutat să înaintăm rapid pe acest segment. Continuarea ascensiunii a devenit mult mai grea din cauza stratului de zăpadă moale în care, rând pe rând, ne-am afundat fiecare încercând să păstram o linie continuă către ieșirea din vale.

Fiecare membru a depus un efort considerabil pe tot parcursul ascensiunii, iar în jurul orei 14:00 am ajuns la Monumentul Eroilor unde soarele ne-a așteptat nerăbdător și ne-a făcut să uităm de toate greutățile fizice.

Ieșirea pe platou, pe vreme bună, de fiecare dată este memorabilă. Întâlnirea cu razele soarelui după un efort continuu de 4 ore te duce într-o stare de contemplare profundă din care cu greu mai poți ieși.

Retragerea, ca de obicei, am făcut-o rapid pe Valea Albă pe o zăpadă umedă și grea care ne-a ajutat să ne păstrăm echilibrul fără prea mult efort.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din tura noastră accesează albumul foto Albișoara Crucii.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *