Acele Morarului

Acele Morarului este unul din cele mai populare trasee alpine din Munții Bucegi și poate cel mai ”râvnit” traseu pentru palmaresul oricărui montaniard.

Totuși, nu este un traseu ușor și din acest motiv necesită o bună organizare, dar și competențe tehnice specifice de cățărare pe stâncă.

Chiar dacă este un traseu aerian, nu este nevoie de papuci de escaladă, iar în cățărare nu depășește gradul 4. Se recomandă folosirea unei corzi de minim 50m, și 10 bucle echipate.

Puteţi citi descrierea tehnică a traseului Acelor Morarului (Colţii Morarului) 2A, 4 aici: https://www.climbromania.com/Ruta.aspx?ID_Ruta=303

Deși am văzut echipe de câte 8-10 oameni pe creastă, personal aș recomanda să se meargă în echipe de 3, dintre care unul să cunoască traseul și să aibă experiență de cățărare cu mai multe lungimi de coardă (multi-pich).

De asemenea, puteți găsi o descriere mai plastică a traseului pe site-ul Alexandrei, accesâd următorul link : https://bloguldecalatorii.ro/2019/01/muntii-bucegi-acele-morarului-august-2018.html

Dacă vrei să vezi mai multe poze din turele noastre accesează albumul foto Acele Morarului.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *