În mijlocul unui decor alpin complex și fermecător, Vâlcelul Caprelor din Piatra Craiului a fost cadrul unei aventuri de neuitat într-o zi care părea a fi capricioasă din punct de vedere meteorologic. Cu toate că sezonul pare să fie într-o confuzie totală între iarnă, primăvară și vară, entuziasmul nostru pentru explorare a mers și de această dată mai departe.
După ce ne-am echipat și am coborât celebra scară de fier ce păstrează amintirea timpului trecut din Călineț, pe o vremea spectaculoasă într-un decor autentic de iarnă cu omăt proaspăt depus pe mantaua Pietrei Craiului, am continuat pe Brâul de Mijoc până la intersecția cu Vâlcelul Caprelor.
Cu pași mici în zăpada proaspăt depusă am avut timp suficient pentru a admira frumusețea Bazinului Călinețului dar și a Degentului lui Călineț, reper important în zona alpină foarte puțin explorată. Totodată am admirat și panorama spectaculoasă a munților din jur acoperiți de asemenea superficial de un strat de omăt.
După o scurtă oprire în șaua Caprelor am hotorât să acordăm o notă mai tehnică traseului nostru și am continuat către șaua superioară a Caprelor. De această dată am întâlnit căteva zone de cățărare mixtă dar apoi am avut parte și de o coborâre tehnică și solicitantă pe Valea Secundară a Podurilor către Colții Gemeni. Coborârea prin Valea Podurilor ne-a oferit ocazia să ne reîntoarcem în Brâul de Mijloc, trecând cu grijă pe sub Colții Gemeni prin căteva rapeluri și traversări expuse.
Fungii mari de nea ne-au însoțit discret pe parcursul coborârii către Poiana Coțofenii, adăugând o notă de artistică peisajului alpin din jur.
Tura pe Valcelul Caprelor a fost o experiență complexă (pasaje scurte de cățărare și coborâre, rapeluri și traversări expuse) care ne-a permis să ne bucurăm autetic de frumusețea sălbatică a Pietrei Craiului și de provocările specifice ale terenului montan.
Dacă vrei să vezi mai multe poze din experiența noastră Vâlcelul Caprelor
Lasă un răspuns