Parcurgerea traseului clasic Creasta Mălinului din Munții Bucegi

În urmă cu câteva zile am parcurs traseul clasic Creasta Mălinului, situat în nordul masivului Coștila, Munții Bucegi.

Din cauza averselor neprietenoase anunțate de ANM în weekend-ul prelungit de sărbătoarea Rusaliilor am calculat cu grijă o ascensiune rapidă pe Colțul Mălinului.

După ce am pornit în viteză pe Plaiul Fânului, acum brăzdat de tranșee forestiere, am ajuns cu noaptea în cap în Poiana Coștilei, locul unde mereu ne oprim pentru a admira măreția masivului.

Pe Valea Țapului ne-am deplasat rapid, ocolind majoritatea pasajelor expuse, cam toate ude, pe fața din cu trepte din dreapta, dar tot timpul cu atenție sporită pe pasajele expuse și umede.

După ce am părăsit firul văii Țapului am urmat Brâul cu Jnepeni, apoi Creasta Viilor Senzații, locuri unde nu am grăbit pasul fiind furați la fiecare pas de frumusețea zonei alpine în care deși am fost până acum de multe ori, reușește de fiecare dată să ne impresioneze într-un mod unic.

Abordarea Crestei Mălinului nu ne-a pus probleme tehnice întâlnind pe parcurs o cățărare ușoară(grad V UIAA), asigurări bune și prize pe măsură. Din vârfului colțului a urmat o coborâre ușoară, iar apoi o traversare expusă pe la baza Dintelui și a Colțului de Sus.

Ajunși în Brâul Mare al Coștilei am ales de data aceasta să coborâm rapid, în pas cu noua frecvența a unei ploi liniștite de vară, pe Valea Mălinului plină cu zăpadă.

După ce am pornit spre casă norii sălbatici s-au dezlănțuit făcând anevoioasă deplasarea în siguranță pe carosabil.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din turele noastre accesează albumul foto Creasta Mălinului.

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *