Crucea Eroilor

Creasta Picăturii, abruptul Caraimanului

După ce am ieșit din firul stâng al Albișoarei Turnurilor, traseu ales datorită zăpezii consistente pe care o regăseam pe firul vâlcelului, am continuat ascensiunea prin ocolirea celor două turnuri care stau de strajă observând astfel tot ce mișcă în abrupt.

Zona oferă o perspectivă foarte frumoasă asupra Caraimanului. De aici putem privi frumoasele hornuri și vâlcele care se desprind din Valea Seacă a Caraimanului, respectiv vâlcelul lui Zangur, vâlcelul Uriașilor, vâlcelul Mortului, Spintecătura Văii Seci, Hornurile Văii Seci, Spălătura Văii Seci.

După o deviere scurtă părăsim creasta matematică și continuăm cu ascensiunea Feței Înalte, un pas destul de dificil în condiții de iarnă. În situația în care protecțiile fixe sunt foarte puține, iar protecțiile mobile se pot monta cu greutate este nevoie de abilități foarte bune de cățărare în condiții de mixt.

Continuăm traseul pe creastă printre jnepenii îngropați în zăpadă și deviem din nou în punctul de ieșire al Albișoarei Hornurilor, unde abordăm al treilea horn din Fața Hornurilor. Hornul este asigurat bine cu protecții fixe, dar este dificil de cățărat în condiții mixte.

După parcurgerea Feței Hornurilor, creasta nu ne mai pune mari dificultăți tehnice și continuăm matematic până la Crucea Eroilor. Din acest punct încă avem priveliști foarte frumoase, una dintre ele fiind către celebrul Perete al Văii Albe.

Dacă vrei să vezi mai multe poze din turele noastre accesează albumul foto Creasta Picăturii

Persoanele interesate să participe la activitățile organizate în cadrul proiectului #ropeLife sunt rugate să ne contacteze direct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *